Børne- og Ungdomspsykiatrisk Klinikved speciallæge Nicola Ballin
expand mobile navigationmobile navigation togglercollapse mobile navigationmobile navigation toggler

Direkte henvendelse uden henvisning

Da jeg ikke har aftale med sygesikringen, skal du selv tage kontakt til klinikken uden forudgående henvisning.

Der er flere muligheder for betaling:

  • indmeldelse i sygesikringsgruppe 2 (se herunder)
  • privat sygeforsikring med dækning på området
  • aftale med egen kommune om betaling
  • selvbetaling

Skift af sygesikringsgruppe

Den mest anvendte model er, at du skifter dit barn fra sygesikringsgruppe 1 til sygesikringsgruppe 2. På denne måde får du refunderet en del af betalingen fra kommunen. Der vil dog altid være en egenbetaling, som ikke er afhængig af, om du har fået en henvisning fra egen læge. Egenbetalingen udgør typisk 40-50% af den samlede udgift.

Vær opmærksom på, at man kun kan få refusion, hvis man starter et forløb før man fylder 18 år. I så fald kan der gives refusion til og med det 20. leveår.

Hvordan skifter man sygesikringsgruppe?

  • Alle borgere er automatisk tilknyttet den offentlige sygesikringsgruppe 1. Det fremgår af barnets sygesikringskort.
  • Du kan som forældre nemt ændre dit barn til sygesikringsgruppe 2 på din egen kommunes borgerservice eller kommunens hjemmeside. Der er kun behov for, at dit barn skifter gruppe.
  • Det betyder også, at du måske kan få en lille egenbetaling (typisk ca. 300 kr.) ved praktiserende læge og vagtlæge i den periode, barnet er i sygesikringsgruppe 2.
  • Adgang til hjælp og behandling på sygehus foregår på samme måde, uanset om man er gruppe 1 eller gruppe 2.
  • Man kan altid skifte tilbage til sygesikringsgruppe 1 efter et år.

I praksis betaler du først fakturaen fra mig, som jeg sender én gang om måneden. Når fakturaen er betalt, afleveres faktura og dokumentation for betaling fra din bank til borgerservice i den kommune, hvor du bor. Kommunerne refunderer herefter det meste af betalingen til din NEM konto.

Takster

Et udredningsforløb i klinikken består typisk af 3-6 besøg og vil koste et sted mellem 10-22.000 kr., hvoraf cirka halvdelen bliver refunderet, hvis dit barn er i sygesikringsgruppe 2.

Bliver der tale om medicinsk behandling efter udredningsforløbet, kan det strække sig over længere tid. I opstartsfasen vil der typisk være hyppige kontroller, og når behandlingen er indstillet, vil kontrollen typisk være hver 3.-6. måned.

Drejer det sig om et terapeutisk forløb, vil samtalerne foregå hver eller hver anden uge. Hvor lang tids terapi, der er behov for, er individuelt.

Vær venligst opmærksom på, at der skal meldes afbud til en konsultation senest 24 timer før. Ved senere afbud eller udeblivelse betales for konsultationen.

Takstkort for Nicola Ballin